Hieronder lees je enkele ervaringen van eerdere supervisanten.

GZ supervisie

Ik heb een jaar supervisie gevolgd bij Ytje voor mijn postmaster opleiding. In dat jaar heeft Ytje me gesteund in het proces om trouw te blijven aan mezelf. Ze heeft me geholpen met het zien en waarderen van mijn sterke kanten. Toen ik na mijn zwangerschapsverlof wat anders tegen mijn toekomst aankeek, lukte het om samen met haar de supervisie hierop aan te passen en zo te zorgen dat ik de opleiding desondanks nog steeds kon laten aansluiten op mijn toekomstplannen. Ytje’s manier van coachen is menswaarderend, optimistisch en bekrachtigend. Ze ziet krachten in de mens en weet deze te stimuleren, zodat je altijd met positieve energie het pand verlaat na een sessie. Ze is een sterk persoon, met haar scherpheid, maar ook warm en toegankelijk. Ze laat zichzelf zien en staat ten volle voor wat ze doet. Ik heb nog niet eerder zoveel opbrengst kunnen halen uit een supervisietraject en raad haar dan ook ten volle aan. Niet alleen ten behoeve van een opleidingstraject (zoals GZ, OG, VCGT of EMDR) maar ook voor mensen die zoeken naar een volgende stap in hun leven en coaching zoeken ter ondersteuning hierbij.

Ilse (35 jaar)

GZ supervisie en EMDR supervisie naar de vervolgtraining

” Tijdens de GZ-opleiding en tijdens de opleiding tot EMDR basistherapeut heb ik supervisie gehad van Ytje. Naast dat ik veel aan de supervisie heb gehad, ging ik altijd met plezier naar onze afspraken. Ik keek er zelfs naar uit. De gesprekken met Ytje kenmerken zich door veiligheid en respect voor jou als professional. Dit maakte dat ik me gemakkelijk kwetsbaar op kon stellen. Ik heb veel gehad aan de grote, parate kennis op het gebied van trauma, hechting, therapeutische houding en diagnostiek. Na een afspraak kon ik weer verder met een hoop nieuwe aanknopingspunten. Ytje verzamelde daarnaast regelmatig aanvullende literatuur over onderwerpen waarop ik mij aan het ontwikkelen was. Heel prettig! 

Wanneer ik me verder ga ontwikkelen als traumatherapeut hoef ik dan ook niet na te denken over waar ik me aanmeld voor de supervisie!” 

Gryte Reining, GZ psychologe

EMDR Supervisie

Na de vervolgcursus EMDR Kind en Adolescent heb ik gedurende anderhalf jaar supervisie gehad van Ytje van Pelt voor het behalen van het practitionerschap. De supervisie van Ytje is geweldig inspirerend voor mij geweest en van belangrijke toegevoegde waarde in mijn werk als KJ psychiater. Inhoudelijk is Ytje zeer op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in de EMDR en de toepassingen in de vaak zeer complexe casuïstiek, zowel op het vlak van kinderen als ook (jong) volwassenen. Ook heb ik het als zeer leerzaam ervaren dat Ytje parallel lopend aan de supervisie haar uitgebreide kennis, ervaring en vaardigheden op het gebied van de cognitieve gedragstherapie liet doorklinken. Ook didactisch is Ytje erg sterk. Haar heldere en duidelijke uitleg en haar natuurlijke aanleg tot het ordenen van materiaal heb ik zeer gewaardeerd, evenals het feit dat zij veel voordoet en alle ruimte geeft om te oefenen en om vragen te stellen. Haar respectvolle en geduldige houding en vooral haar grote enthousiasme hebben zeker ook bijgedragen aan mijn leerproces. Haar gevoel voor humor tenslotte completeert het totaalbeeld van de ideale supervisor!

Marit Mevissen-Verschure KJ psychiater, EMDR practitioner